dimarts, 4 de març del 2008

Democràcia?...

Ahir per la nit vam poder presenciar altre debat entre els representants dels dos principals partits polítics espanyols. Per començar, em pareix una falta de respecte que només estiguen aquestos dos partits, ja que, deurien d'estar tots els partits per presentar les seues propostes i així la gent veure quina opció convé més a Espanya. Vaig el meu punt de vista, l'únic que van fer és intentar desmuntar el que deia l'altre tinguere sentit o no mostrant que realment el que hi ha darrere de tot és estar al poder i punt (la qüestió era deixar mal al altre); no és d'estranyar que pergueren audiència...
Pense que el que tenen que fer és treballar més per a millorar Espanya i sobretot, tant que van protestar i discrepar sobre l'educació, invertir en ella i que es transforme en una prioritat de l'estat (l'informe Pisa és preocupant). Mentre que en aspectes com el 11-M el que tenen que fer és deixar de discrepar en qui va tenir la culpa i treballar en la seguretat de l'estat, i que no puga tornar a passar mai.
Per acabar dir que tant que es parla de la pluralitat lingüística del país, ahir va quedar clar la posició d'algunes llengües; "se obligará a estudiar en el idioma del país"..indignant. Intentaran desterrar llengües com el català i el basc però mai podran acabar amb elles (a quina democràcia vivim?), ningú pot llevar-nos el nostre patrimoni lingüístic!
Reflexioneu quina Espanya voleu...

1 comentari:

Jordi Garcia i Eulogio ha dit...

L'altre dia vaig estar parlant amb gent els comentaris de la qual anaven pel mateix camí que vas tu. La idea que va aparéixer en aquella conversa és que només volen un tipus d'espanyols: els que parlen castellà. Si s'atribueix totalment la identitat d'espanyol al castellanoàrlant, l'altra part d'espanyols, els que habitualment no parlen castellà, es veu obligada a denostar Espanya i cercar altres formes per desenvolupar completament la seua identitat lingüística. És a dir els nacionalismes (basc, català, etc) sempre existeixen FRONT a altre nacionalisme (el castellà en aquest cas). Ja ho deia Fuster: "jo sóc nacionalista perquè m'obliguen a ser nacionalista".

Powered By Blogger